Activiteiten in en rond Damme

De vakantiewoning ligt op wandelafstand van het pittoreske Damme, de ligging en haar omgeving bieden de perfecte uitvalbasis voor een ontspannende vakantie.
Zowel voor het ontdekken van de mooie natuur, de historiek, zee en strand is dit de ideale locatie om uw verblijf bij ons te boeken. Geniet U liever van de gastronomie of shoppen in de stad? Ook dat kan van op een steenworp van de vakantiewoning.

Je logeert midden in de driehoek Nederland, Belgische kust en Brugge.

Hieronder enkele tips om uw verblijf te plannen, uiteraard is er nog zoveel meer te beleven…

Historisch Damme
Damme, staat bekend om zijn vele monumenten en prachtige historiek. De Dammenaars zijn terecht trots op hun middeleeuwse stad en de polderdorpen langs de Damse Vaart. In het begin van de zeventiende eeuw werd Damme door een Spaanse bezetter tijdens de Tachtigjarige oorlog uitgebouwd als garnizoensstad. Dit gebeurde in de vorm van een zevenster met wallen en dubbele gracht. Plan een bezoek aan de “Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartkerk”, deze heeft een imposante toren die je kan beklimmen en waar je een geweldig uitzicht hebt over deze zevenster. Kortom trek je wandelschoenen aan en bewonder deze kleine maar toch zeer imposante stad.
LANDELIJK DAMME
Rondom Damme vindt je een prachtig natuurlandschap, perfect om uit te waaien (te voet of met de fiets) en te genieten. Er zijn verschillende fiets- en wandelroutes uitgestippeld doorheen het natuurreservaat van 28 hectare. Vergeet ook zeker niet even langs De Damse Vaart te passeren, een kanaal van 15 km lang die werd aangelegd als elegante verbinding tussen het historische Brugge en het Nederlandse Sluis. Al wat deze vaart vroeger als economische betekenis had, heeft zich nu ingeruild tot een prachtige toeristische trekpleister met rijen populieren. Wie liever via een trip op het water de omgeving ontdekt kan met de nostalgische rivierboot Lamme Goedzak genieten van het voorbijglijdend polderlandschap.
NATUURPUNT LAMME GOEDZAK
CULINAIR DAMME
Heb je na al deze inspanning zin om de voetjes even onder tafel te schuiven dan is Damme hiervoor de perfecte plaats. Zeggen dat je hier culinair in de watten wordt gelegd, is een understatement. De vele gezellige restaurantjes en bistro’s serveren je de lekkerste gerechten waar uw smaakpapillen worden verwend. Ontdek tevens de verschillende terrasjes waar je kan genieten van een heerlijk kop koffie of een fris drankje om gezellig bij te praten.
VISIT DAMME
DAMME GOLF
Te midden van het idyllisch polderlandschap met weiden, kastelen en dammen ligt “Damme Golf & Country Club. In het centrum van de baan ligt nog steeds de historische “Stockman’s boerderij. De fraaie 18-holesbaan, biedt veel natuurlijke hindernissen en is een boeiende uitdaging is voor elke speler. Het wijdse uitzicht en het uitgekiende evenwicht in de opeenvolging van de holes zorgen voor een sublieme golfervaring. Na het spelen nodigt het stijlvol vormgegeven clubhuis in het voormalig hoofdgebouw van de boerderij U uit om gezellig te vertoeven.
DAMME GOLF
HET ZWIN
Het natuurreservaat het Zwingebied wordt gevormd door meertjes en eilanden, waarop vogels broeden. Het reservaat strekt zich uit over een lengte van 2 km langs de Belgische kust (Brugge, Damme, Knokke-Heist, Sluis-Aardenburg en Oostburg) en nog een klein stukje van ongeveer 300 meter over de Nederlandse kust. Naast talrijke zeevogels trekt het natuurgebied lepelaars, purperreigers en is er een speciaal broedgebied voor ooievaars. Tientallen ooievaarsnesten bevinden zich in het Zwin! De rust en de stilte in het natuurgebied, de bijzondere fauna en flora dragen bij tot een gebied waar het heerlijk ontspannen is. Neem even pauze op één van de houten bankjes en geniet van een dagje uit…
HET ZWIN
KNOKKE-HEIST
Een kustgemeente met de allures van een stad. Knokke-Heist is de meest exclusieve badplaats bij uitstek om te genieten, dit is zonder twijfel de schoonheidsvlek aan onze Belgische kust. Met de mondaine uitstraling wordt deze gemeente ook wel het Monaco van het Noorden genoemd. Knokke-Heist bezoekt U niet zomaar, U beleeft het. Je kan er urenlang zonnebaden op het strand, maar ook trendy shoppen en flaneren langs de 8km lange zeedijk met de vele kunstgalerijen. Een terrasje meepikken of een strandbar bezoeken op het brede zandstrand,.. het kan er allemaal!
KNOKKE - HEIST
SLUIS
Sluis is een oude vestingstad in Zeeuws-Vlaanderen net over de Belgische grens. Mede door zijn ligging net over de grens heeft Sluis al tientallen jaren een grote aantrekkingskracht op Belgische toeristen. Het stadje heeft een unieke uitstraling… Sinds het begin van de negentiende eeuw heeft Sluis dankzij de Damse Vaart, die in opdracht van Napoleon is aangelegd, een directe waterverbinding met Brugge. In de wintermaanden kan er na een strenge vorst periode tussen deze twee plaatsen geschaatst worden. De winkels zijn iedere zondag geopend en in de zomermaanden zijn er overal gezellige terrasjes te vinden waar je dan onder het genot van een Belgisch biertje tot rust kan komen.
SLUIS ONLINE
BRUGGE
Zin in een bezoek aan het centrum van Brugge, met de auto, fiets of openbaar vervoer staat U in geen tijd in de wereld erfgoedstad van Vlaanderen. Brugge heeft alles in huis voor een onvergetelijk dagje uit, middeleeuwse steegjes en kanaaltjes, chocolatiers van wereldniveau, Vlaamse Primitieven in kerken en kastelen,… Deze West-Vlaamse stad behoort tot de meeste populaire romantische bestemmingen van België, de historische binnenstad die sinds het jaar 2000 op de Werelderfgoed lijst staat is dan ook de kers op de taart van onze regio, reden genoeg waarom een bezoek aan Brugge niet op je bucketlist mag ontbreken.
BRUGGE

Vakantiewoning Damse Male Leie