Activiteiten in en rond Damme

De vakantiewoning ligt op wandelafstand van het pittoreske Damme, de ligging en haar omgeving bieden de perfecte uitvalbasis voor een ontspannende vakantie.
Zowel voor het ontdekken van de mooie natuur, de historiek, zee en strand is dit de ideale locatie om uw verblijf bij ons te boeken. Geniet U liever van de gastronomie of shoppen in de stad? Ook dat kan van op een steenworp van de vakantiewoning.

Je logeert midden in de driehoek Nederland, Belgische kust en Brugge.

Hieronder enkele tips om uw verblijf te plannen, uiteraard is er nog zoveel meer te beleven…

Historisch Damme

Damme, staat bekend om zijn vele monumenten en prachtige historiek. De Dammenaars zijn terecht trots op hun middeleeuwse stad en de polderdorpen langs de Damse Vaart. In het begin van de zeventiende eeuw werd Damme door een Spaanse bezetter tijdens de Tachtigjarige oorlog uitgebouwd als garnizoensstad.

Historisch Damme

Dit gebeurde in de vorm van een zevenster met wallen en dubbele gracht. Plan een bezoek aan de “Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartkerk”, deze heeft een imposante toren die je kan beklimmen en waar je een geweldig uitzicht hebt over deze zevenster. Kortom trek je wandelschoenen aan en bewonder deze kleine maar toch zeer imposante stad.

Landelijk Damme

Ronndom Damme vindt je een prachtig natuurlandschap, perfect om uit te waaien (te voet of met de fiets) en te genieten. Er zijn verschillende fiets- en wandelroutes uitgestippeld doorheen het natuurreservaat van 28 hectare.

Landelijk Damme

Vergeet ook zeker niet even langs De Damse Vaart te passeren, een kanaal van 15 km lang die werd aangelegd als elegante verbinding tussen het historische Brugge en het Nederlandse Sluis. Al wat deze vaart vroeger als economische betekenis had, heeft zich nu ingeruild tot een prachtige toeristische trekpleister met rijen populieren. Wie liever via een trip op het water de omgeving ontdekt kan met de nostalgische rivierboot Lamme Goedzak genieten van het voorbijglijdend polderlandschap.
Natuurpunt

Lamme Goedzak

Vaar met de boot ‘Lamme Goedzak’ van het historische Brugge naar het liefelijke Damme of omgekeerd. De slome, maar stijlvolle boot is ongetwijfeld de ideale manier om de Damse Vaart te ondekken en te genieten van het voorbijglijdend polderlandschap omzoomd met statige populierenrijen.

Lamme Goedzak

De nostalgische rivierboot ‘Lamme Goedzak’ vaart viermaal per dag heen en weer tussen Brugge en het centrum van Damme, de stad van Tijl Uilenspiegel wiens vriend… Lamme Goedzak heette.
Meer Info

Damme Golf

Damme Golf & Country Club is een golfclub met 27 holes. De Championship Course en de President’s Nine zijn onze bekroonde golfbanen. We hebben ook een Compact Course waardoor startende golfers hier gemakkelijk hun weg vinden. Als startende golfer kan je beginnen met een proeflidmaatschap van 3 maanden.

Damme Golf

Daarnaast hebben we ook een Driving Range, Indoor Practice en een Practice & Putting Green. Onze golfclub werkt met verschillende groepen opgedeeld in verschillende speeldagen en leeftijdscategorieën, zodat jij de beste groep voor jou kan kiezen.
Meer Info

Het Zwin

Het Zwin Natuur Park: het hele jaar door een bezoek waard! "Wanneer is de beste tijd om het Zwin Natuur Park te bezoeken om dieren of planten te zien?”. Een vaak gestelde vraag waar we heel kort zouden kunnen op antwoorden: “Altijd!”. Een bezoek aan het Zwin Natuur Park is het hele jaar door de moeite waard, want er zijn altijd heel wat dieren en planten te observeren!

Het Zwin

Uiteraard zijn er doorheen het jaar grote verschillen in wat je kan zien. Veel soorten zijn slechts in bepaalde periodes te zien. We bieden je graag onze hulp aan om je bezoek zo goed mogelijk te plannen in functie van de dieren of planten die je hier kan zien! Bedenk wel dat je te maken hebt met wilde natuur: planten blijven staan, maar dieren gaan waar ze willen. Als je de natuur intrekt, heb je zelden 100% garantie dat je een bepaalde soort werkelijk te zien zal krijgen.
Meer Info

Knokke Heist

Zin in een dagje strand? In Knokke-Heist geniet je van 10 kilometer aan strandplezier, voor jong en oud. De mogelijkheden zijn eindeloos. Dorst? Geniet bij de talrijke beachbars van een apero met de tenen in het zand.

Knokke Heist

Knokke-Heist is ongetwijfeld de groenste gemeente aan de kust. Binnenkort zal liefst 25% van het grondgebied het statuut verwerven van recreatieve tot ‘donkergroene’ natuurzone. Zones met een opvallende diversiteit: stranden, duinen, slikken en schorren tot polders, poelen, rietmoerassen en bossen…
Meer Info

Brugge

Het historisch centrum is als middeleeuwse stad opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is eivormig en ongeveer 430 hectare groot. De volledige gemeente heeft een oppervlakte van ruim 14.099 hectare, waaronder zo'n 1.075 hectare gewonnen op de zee, bij Zeebrugge. De stad telt ruim 118.000 inwoners; ongeveer 20.000 daarvan wonen in de binnenstad.

Brugge

Brugge is vooral bekend als een historische stad met veel cultureel erfgoed. Het historisch centrum is goed geconserveerd, in het bijzonder het middeleeuws stratenpatroon en patrimonium. Het huidige uitzicht van de binnenstad is ook beïnvloed door de belangstelling voor de neogotiek in de 19e eeuw, die resulteerde in de 'neo-Brugse stijl', gaande van neogotiek tot eclecticisme.
Meer Info

Sluis

Sluis is gelegen aan de kust in West Zeeuws-Vlaanderen, op slechts enkele kilometers van de Belgische grens.De aantrekkingskracht van Sluis komt voort uit het feit dat de winkels op zondag geopend zijn. Vroeger waren sommige producten in Nederland goedkoper of in België verboden en dat verhoogde de aantrekkingskracht.

Sluis

De grootste blikvanger van Sluis is het stadhuis, dat als enige in Nederland is voorzien van een belfort, een versterkte toren met vier hoektorentjes. Het stadhuis werd in 1390 als symbool van de stedelijke vrijheid gebouwd naar het voorbeeld van de belforten in Gent en Brugge. In 1944 liep het gebouw zware schade op, waarna het in 1956 werd herbouwd. De raadzaal wordt afgesloten door een 18de-eeuws smeedijzeren hek dat afkomstig is uit het stadhuis van Middelburg. Langs de wanden hangen schilderijen en een wandkleed (1650). De toren (142 treden) biedt een weids uitzicht over het Zeeuws landschap.
Meer Info